У торговця зброї в Харкові вилучили кулемет Дегтярьова, гвинтівку Мосіна, німецький автомат (фото і відео)

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові у 40-річного місцевого жителя поліцейські виявили склад зброї. Харків’янин, за даними слідства, разом з жителями столиці і Кременчука займався незаконною торгівлею зброєю.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Оперативники встановили, що в січні цього року харків’янин за 9 800 продав клієнту карабін К-98 системи Mauser зразка 1897 року. Ще одна угода з продажу автомата МП-40 принесла зловмиснику 35 000 гривен. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта поліцейські виявили і вилучили: автомат МП-40, штик-ніж, піхотний кулемет Дегтярьова, гвинтівку Мосіна, гвинтівку зі штик-ножем, холодну зброю, патрони. Також в квартирі харків’янина було знайдено наркотичну речовину рослинного походження і мундштук зі скляною колбою. Всі вилучені предмети направлені на експертизу. Чоловіка було затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України та заарештовано.

Під час відпрацювання зв’язків затриманого харківські оперативники встановили ще двох причетних до незаконного збуту вогнепальної зброї. Такі угоди разом з харків’янином прокручували 74-річний житель столиці та 45-річний кременчужанин.

Зловмисники запропонували покупцеві придбати самозарядну гвинтівку СВТ-40 за 24 400 гривень. Після отримання грошей, які були переведені на банківську карту в два транші, фігуранти відправили клієнту поштою дві посилки з гвинтівкою в розібраному стані. За тією ж схемою ще один покупець придбав у зловмисників пістолет Luger-PO8, за який заплатив 18200 гривень.

16 квітня оперативники провели обшуки за місцем проживання киянина і у його спільника в Кременчуці. У жителя столиці поліцейські вилучили пістолет Luger, пістолет Walther, пістолет CZ, пістолет Browning і близько 300 патронів.

Кременчужанин зберігав у себе вдома кулемет Дегтярьова в розібраному стані, наган, пістолет Frommer, патрони, запчастини до кулемета і гвинтівки Мосіна, мачете і 3 ножа.

Досудове розслідування проводиться за ч.2 ст. 15, ч. 1 ст. 263 КК (замах на незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Слідчі дії тривають. Вирішується питання про оголошення фігурантам про підозру і обрання запобіжного заходу. Згідно санкції статті їм загрожує до семи років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, в гаражі у харків’янина виявили склад зброї.